VERSCHENEN: VLEERMUIS IN HET ZIEKENHUIS
In 2020 vormden de ziekenhuizen maandenlang het brandpunt van het wereldnieuws. Nieuws dat voornamelijk in kille cijfers, korte interviews en grote verhalen van professionele generalisten tot ons kwam. Iedereen vormde zich zo een mening over het wel en wee van 'de helden van de zorg', die binnen een streng afgeschermde wereld tegen de klippen op werkten.

Een direct, helder en menselijk geluid uit het ziekenhuis zelf ontbrak echter. Totdat schrijver Leo Hermens, werkzaam als fysiotherapeut op de IC, met pakkende, literaire, heldere en soms ontroerende posts op zijn Facebookpagina verslag deed van de medische frontlinie. Een groeiend legioen lezers van die posts smeekte om een uitgave van de berichten en de kersverse Rotterdamse uitgeverij Kwakman & Smet nam met liefde die handschoen op.

Vleermuis in het ziekenhuis van Leo Hermens is een uniek en ongekend verslag van een uiterst betrokken, onthutste en soms woedende schrijver, die vanuit het hart van de pandemie op indringende wijze verslag doet.

Wij, de lezers, mogen blij zijn dat er een schrijver in dat hart zat.

NU VERKRIJGBAAR

Vleermuis in het ziekenhuis

€ 23,95
NU VERKRIJGBAAR
NU VERKRIJGBAAR

Vleermuis in het ziekenhuis

€ 23,95

29 september: Vleermuis in het ziekenhuis door schrijver/dichter Leo Hermens. Zijn schrijverschap, een natuurlijke vorm van betrokkenheid, afstand en relativering, hielp hem en de vele lezers van zijn feuilleton op Facebook door een ongrijpbaar coronajaar.

Leo Hermens publiceerde eerder drie dichtbundels bij uitgeverij AtlasContact, totzoverdetover (2005), radio waterval (2012) en de zoete versie (2018).
ISBN 978-90-831453-1-0

176 pagina's / ingenaaide paperback / € 23,95 / leverbaar

Het traditionele, romantische idee dat de dichter zich louter met de ‘allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie’ vrij en ongehecht de eeuwigheid inschrijft lijkt verlaten – de huidige dichter staat midden in de wereld, is zich bewust van zijn omgeving, vindt daar wat van, pleit voor verandering en gebruikt daarvoor het wapen waarover hij of zij controle heeft: de poëzie.

In deze bundel, onze eersteling, zetten vier dichters, Frank Keizer en Dean Bowen uit Nederland, John Kinsella uit Australië en Lea Schneider uit Duitsland hun unieke, individuele taal in om de actuele maatschappelijke realiteit te duiden, te bekritiseren en zelfs te veranderen. Persoonlijke statements over onze omgang met de aarde, over genderongelijkheid, racisme, materialisme, de oneerlijke verdeling van de welvaart en de globale effecten van het neo-kapitalisme. Dit is poëzie die verantwoordelijkheid neemt. Samengesteld en ingeleid door Bas Kwakman.

vier ansichtkaarten, gebundeld in een pakketje van 8.