Register

€ 20,00

Register

€ 20,00

Register is een indringend verhaal over een moeder die langzaam haar taal verliest, een leeg te ruimen ouderlijk huis en een zoon die zijn moeder kwijtraakt. Een broos evenwicht tussen het groeiende verlangen naar het einde (moeder), een onuitputtelijke archivering van voorwerpen in woord en beeld (register) en de intieme aantekeningen van een zoon die los moet laten (zoon).

Een jaar lang lezen en eten, reizen en schrijven trekt in dit dagwerk van dichter, schrijver en essayist Frank Keizer (De eenmanswerkgroep) voorbij. Of hij nu rondreist over de Balkan, in Heerlen is of de straten van zijn eigen Brussel bewandelt, overal doet hij op indringende en tastende wijze verslag van zijn ervaringen en ontdekkingen. In en uit de oliestoel is een boek waarin je de puls voelt van een denken en een tijd in beweging.
Proza, 180 p., in kleur

palgeneem

€ 35,00

palgeneem

€ 35,00

palganeem is een hybride vorm van een brievenroman, poëziebundel, graphic novel en kunstenaarsboek ineen. In het boek gaan twee personages, Heremiet en Kind, de dialoog aan over de grenzen van hun veranderende werelden heen. Uit hun briefwisseling komen de verschillende wijzen waarop zij grip proberen te krijgen op hun wereld sterk naar voren: De heremiet (de blauwe pagina’s) die vanaf het platteland met geduld en oog voor detail verzamelt en archiveert en het Kind (de roze pagina’s) dat vanuit de stad waar het zich steeds onveiliger voelt, associatiever en roekelozer te werk gaat. Voor de verbetering van hun beider situatie hebben ze elkaar echter hard nodig. Samen personifiëren de twee personages verschillende kanten die in velen van ons huizen.

palganeem — Lies van Gasse 

Een onmisbare en uitzonderlijke Van Gasse. Twee personages, Heremiet en Kind, gaan de dialoog aan over de grenzen van hun veranderende werelden heen. Samen personifiëren de twee personages twee verschillende kanten die in velen van ons huizen. Het boek, 192 pagina's, is genaaid gebonden in linnen, bevat twee leeslinten – een voor het Kind en een voor de Heremiet. U kunt het boek hier direct bestellen. Er is ook een gelimiteerde, handgesigneerde en genummerde editie te koop met originele zeefdruk van Lies Van Gasse voor 85,–. De laatste paar exemplaren! 30 April 2023 werd het boek gepresenteerd in Plantin Moretus te Antwerpen. U kunt hier de lezing van Bas Kwakman terugvinden.

Laatste exemplaren! Twintig door Lies Van Gasse handgesigneerde exemplaren met een gelimiteerde zeefdruk x/20

VLEERMUIS IN HET ZIEKENHUIS
In 2020 vormden de ziekenhuizen maandenlang het brandpunt van het wereldnieuws. Nieuws dat voornamelijk in kille cijfers, korte interviews en grote verhalen van professionele generalisten tot ons kwam. Iedereen vormde zich zo een mening over het wel en wee van 'de helden van de zorg', die binnen een streng afgeschermde wereld tegen de klippen op werkten.

Een direct, helder en menselijk geluid uit het ziekenhuis zelf ontbrak echter. Totdat schrijver Leo Hermens, werkzaam als fysiotherapeut op de IC, met pakkende, literaire, heldere en soms ontroerende posts op zijn Facebookpagina verslag deed van de medische frontlinie. Een groeiend legioen lezers van die posts smeekte om een uitgave van de berichten en de kersverse Rotterdamse uitgeverij Kwakman & Smet nam met liefde die handschoen op.

Vleermuis in het ziekenhuis van Leo Hermens is een uniek en ongekend verslag van een uiterst betrokken, onthutste en soms woedende schrijver, die vanuit het hart van de pandemie op indringende wijze verslag doet.

Wij, de lezers, mogen blij zijn dat er een schrijver in dat hart zat.

NU VERKRIJGBAAR

Vleermuis in het ziekenhuis

€ 23,95
NU VERKRIJGBAAR

Vleermuis in het ziekenhuis

€ 23,95

29 september: Vleermuis in het ziekenhuis door schrijver/dichter Leo Hermens. Zijn schrijverschap, een natuurlijke vorm van betrokkenheid, afstand en relativering, hielp hem en de vele lezers van zijn feuilleton op Facebook door een ongrijpbaar coronajaar.

Leo Hermens publiceerde eerder drie dichtbundels bij uitgeverij AtlasContact, totzoverdetover (2005), radio waterval (2012) en de zoete versie (2018).
ISBN 978-90-831453-1-0

176 pagina's / ingenaaide paperback / € 23,95 / leverbaar

Sale!

RADICALE VRIENDSCHAP

€ 19,90 € 15,00
Sale!

RADICALE VRIENDSCHAP

€ 19,90 € 15,00

Het traditionele, romantische idee dat de dichter zich louter met de ‘allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie’ vrij en ongehecht de eeuwigheid inschrijft lijkt verlaten – de huidige dichter staat midden in de wereld, is zich bewust van zijn omgeving, vindt daar wat van, pleit voor verandering en gebruikt daarvoor het wapen waarover hij of zij controle heeft: de poëzie.

In deze bundel, onze eersteling, zetten vier dichters, Frank Keizer en Dean Bowen uit Nederland, John Kinsella uit Australië en Lea Schneider uit Duitsland hun unieke, individuele taal in om de actuele maatschappelijke realiteit te duiden, te bekritiseren en zelfs te veranderen. Persoonlijke statements over onze omgang met de aarde, over genderongelijkheid, racisme, materialisme, de oneerlijke verdeling van de welvaart en de globale effecten van het neo-kapitalisme. Dit is poëzie die verantwoordelijkheid neemt. Samengesteld en ingeleid door Bas Kwakman.